Τετάρτη 16 Απριλίου 2008

Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ (α΄)


Θαυμάστε αντικειμενικότητα στην δια του Τύπου πληροφόρηση!
Το σχεδόν ολοσέλιδο αυτό αφιέρωμα του «Πανευβοϊκού Βήματος» στο εφετινό Νομαρχιακό Σχολικό αναφέρεται στην διοργάνωσι με τον εξής (όπως μπορείτε να διαπιστώσετε) τίτλο : ΣΚΑΚΙ Οι Νικητές στο 20ο Σχολικό Πρωτάθλημα, και στον υπότιτλο με κεφαλαία γράμματα: ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ .
Κάτω από τις 4 φωτογραφίες η σελιδοποίησι περιλαμβάνη εντός εξαστήλου τα στοιχεία τής διοργάνωσης που προφανέστατα θα προήλθαν από δελτίο τύπου τού διοργανωτή. Ξανακοιτάξτε, λοιπόν, τις αναλυτικές καταγραφές των νικητών ανα τάξι.

Από τον τίτλο και τον ΣΑΦΕΣΤΑΤΟ υπότιτλο τι θα πιστέψετε; Ότι, αν όχι όλοι, οι περισσότεροι νικητές θα πρέπη να είναι «Παιδιά της Σκακιστικής Ακαδημίας Χαλκίδος». Κι όμως αυτοί [(Ποιοι άραγε; Και γιατί δεν αναφέρθηκαν ονομαστικά να τους διαφημίσουν κι όλας – όπως ορθότατα έκανε η Ευβοϊκή Ε.Σ. στο ένθετο πιο κάτω στην ίδια σελίδα;] μετριώνται στα δάκτυλα του ενός χεριού!
Τα συμπεράσματα δικά σας.
Η ίδια αυτή Σκακιστική Ακαδημίας Χαλκίδος δυο μέρες νωρίτερα (Ναί, ναί Πρωταπριλιάτικα, όπως αρμόζει!) είχε βγή με δελτίο τύπου στην έγκυρη ηλεκτρονική εφημερίδα-ιστοτόπο ‘ΣΕΡΒΙΤΟΡΟ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ’ και αφού ανακοίνωνε διάφορα βαρύγδουπα αναφερόταν με έμφασι στην «έντονη παραπληροφόρηση» σχετικά με πράγματα και πρόσωπα, διανυκτερεύσεις, λεωφορεία και φορείς, καταλήγοντας μετά από όλη αυτή την σαλάτα να με φωτογραφήση «Ο κ. Σοϊλεμέζης Αλέξανδρος ουδεμία …έχει… αρμοδιότητα ή εξουσιοδότηση» και να με αποκόψη από «την εν λόγω διοργάνωση» (του Πανελλήνιου Ατομικού Σχολικού !)…
Ποντιακή παροιμία: «Είπε ο Γάιδαρον τον Πετεινόν: χονδροκέφαλε
Όλα αυτά τα νόστιμα συμβαίνουν στην πόλι με τον τελευταίο εκλεγέντα ακαδημαϊκό της χώρας.
Από την μεριά μας μετα από διάφορες ήπιες προσπάθειες διαμαρτυρίας στο ιστολόγιό μας, απευθυνθήκαμε εγκαίρως στις τοπικές εφημερίδες και βεβαίως στο «ΠΑΝΕΥΒΟΪΚΟ ΒΗΜΑ» και επιζητώντας αποκατάστασι της αλήθειας στείλαμε δια της Γ. Γ. του Συλλόγου μας το παρακάτω Δελτίο Τύπου:


Χαλκίδα, 31 Μαρτίου 2008
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησαν τα παιδιά του Σκακιστικού Τμήματος του νεοσύστατου Αθλητικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου «Άβαξ και Πεσσοί» στο Νομαρχιακό Σχολικό Πρωτάθλημα Σκακιού Ευβοίας (Κάνηθος, 23.03.08) συγκεντρώνοντας συνολικά 20 μετάλλια ( 8 χρυσά μετάλλια –και ταυτόχρονα ΚΥΠΕΛΛΑ , 6 αργυρά και 6 χάλκινα ) και 6 επιπλέον θέσεις πρόκρισης για το Πανελλήνιο Ατομικό Σχολικό Πρωτάθλημα Σκάκι που πρόκειται να διεξαχθεί σε λίγες μέρες στην Χαλκιδική.
Αναλυτικότερα τα μετάλλια κατέκτησαν οι:
ΝΗΠΙΑ: Πάρις Σοϊλεμέζης 1ος και χρυσό μετάλλιο
Α΄ Δημοτικού: Γιάννης Βρανάς 3ος και χάλκινο μετάλλιο
Β΄ Δημοτικού: Γιώργος Φραγγιάς 2ος (σε ισοβαθμία με τον πρώτο, τον οποίο και κέρδισε στον μεταξύ
τους αγώνα!?) και αργυρό μετάλλιο
Μάνος Δασκαλάκης3ος και χάλκινο μετάλλιο
Γ΄ Δημοτικού: Γιώργος Σοϊλεμέζης 1ος και χρυσό μετάλλιο
Ανδρέας Μαντζούτας 2ος και αργυρό μετάλλιο
Κωνσταντίνος Καββαθάς 3ος και χάλκινο μετάλλιο
Δ΄ Δημοτικού: Έρση Χατζηλία: 2η στη γενική και αργυρό μετάλλιο και 1ο κορίτσι και χρυσό μετάλλιο
Φλώκου Μαρία: 2ο κορίτσι και αργυρό μετάλλιο
Ε΄ Δημοτικού: Μιλτιάδης Μεταξάς: 1ος και χρυσό μετάλλιο
Γιάννης Σφυρίδης : 2ος και αργυρό μετάλλιο
Βίκτωρ Παπαδήμας :3ος και χάλκινο μετάλλιο
Βούλα Ζησίμου : 1ο κορίτσι και χρυσό μετάλλιο
ΣΤ΄ Δημοτικού: Κωνσταντίνος Σοϊλεμέζης 1ος και χρυσό μετάλλιο
Γιάννης Σέγκος: 2ος και αργυρό μετάλλιο
Αρετή Κανέλλου: 3ο κορίτσι και χάλκινο μετάλλιο
Α΄ Γυμνασίου: Γιώργος Τζανής: 1ος και χρυσό μετάλλιο
Αναστασία Τσαγανάκη 3ο κορίτσι (σε ισοβαθμία με την 2η, την οποία κέρδισε στον
μεταξύ τους αγώνα!?) και χάλκινο μετάλλιο
Β΄ Γυμνασιόυ: Εύη Παπαδήμα: 1ο κορίτσι και χρυσό μετάλλιο

Οι 6 επιπλέον θέσεις πρόκρισης κατακτήθηκαν από τους:

ΠΑΡΙΣ Σοϊλεμέζης: Νήπια, Γ’ Δημοτικού: ΜΑΝΤΖΟΥΤΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ, Ε’ Δημοτικού: ΜΕΤΑΞΑΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ, ΣΤ’ Δημοτικού: ΣΕΓΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, Α’ Γυμνασίου: ΤΖΑΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, και ΦΛΩΚΟΥ ΜΑΡΙΑ από την Δ’ Δημοτικού, και έρχονται να προστεθούν στην επιτυχία των άλλων μαθητών μας, των πέντε παιδιών τής –μοναδικής από τον Νομό μας- ομάδος του 20ου Δημοτικού Σχολείου, που πήρε την πρόκριση από το πρόσφατο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΟΜΑΔΙΚΟ ΣΧΟΛΙΚΟ της Άμφισσας.
Το Διοικητικό Συμβούλιο συγχαίροντας, μετά τους γονείς, όλους τους μαθητές μας για την αγωνιστική τους συμπεριφορά και την ωραία προσπάθειά τους, εύχεται σε όλους τους εκπροσώπους τού Ευβοϊκού σχολικού σκακιού ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ στους ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ.
Τέλος, απευθύνει σε γονείς και μαθητές ευχαριστίες για την εμπιστοσύνη τους και δηλώνει ότι οι επιτυχίες των παιδιών αναπτερώνουν το ηθικό των υπευθύνων τού Σκακιστικού Τμήματος, οι οποίοι από κοινού με την Διοίκηση του Συλλόγου υπόσχονται να καταβάλουν ακόμη μεγαλύτερες προσπάθειες προς την ισχυροποίηση του Τμήματος και την περαιτέρω καλλιέργεια του Σχολικού Σκακιού, δρομολογώντας το θέμα της εγγραφής του Σκακιστικού Τμήματος στην Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία.

Εκ του Δ. Σ.
Ζωή Κωνσταντινίδου


Αποτέλεσμα; Μηδέν!
Ούτε στο φύλλο της 10 Μαρτίου τής εβδομαδιαίας αυτής εφημερίδας συμπεριελήφθη κάτι από το (συνοδευόμενο και με φωτογραφίες) παραπάνω δημοσιευόμενο Δελτίο Τύπου μας(??)
(Όλοι μαζί):
-- Ζήτω η "πληροφόρησι"!

3 σχόλια:

admiral είπε...

ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΜΙΑ ΣΟΒΑΡΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΕΣ ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΕΞΟΡΓΗΣΤΙΚΟ ΝΑ ΜΗΝ ΖΗΤΑ ΣΥΓΓΝΩΜΗ Η ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΤΙΣ ΣΩΣΤΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ. ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΓΓΙΞΕΙ ΤΟΝ ΤΟΠΙΚΟ ΤΥΠΟ ΑΛΛΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΩΣ ΗΜΟΥΝ ΠΟΛΥ ΡΟΜΑΝΤΙΚΟΣ... ΑΙΣΧΟΣ!

ΝΕΟΣ ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ < ΑΒΑΞ ΚΑΙ ΠΕΣΣΟΙ είπε...

Αγαπητέ "Ναύαρχε" μάλλον είσθε κι εσείς ρωμαντικός όπως κι εγώ καλοπροαίρετος (έως αφελείας) που δεν θα θέλαμε "να πιστεύσουμε πως η παραπληροφόρηση μπορεί να αγγίξει τον τοπικό τύπο". [Τις τοπικές αρχές άραγε;] Τί θα λέγατε αν σας διαβεβαίωνα (θα ακολουθήση ανάρτησι) ότι η "πληροφόρηση" του είδους έχει ήδη αγγίξη την Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία;

admiral είπε...

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΘΑ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΩ ΡΙΖΙΚΑ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΜΟΥ! ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΝΥΠΟΜΟΝΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΑΣ...